دانافایل

فایل های قابل دانلودی شامل جزوات و پاورپوینت

دانافایل

فایل های قابل دانلودی شامل جزوات و پاورپوینت

۹۰ مطلب در دی ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰
دسته بندی پزشکی
فرمت فایل doc
حجم فایل 162 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 130

بررسی علمی شیر مادر و مقایسه آماری داروی متوکلوپرامید و قطره گیاهی شیرافزا در تحریک ترشح شیر

 

«چکیده»

در چند دهه اخیر اطلاعات علمی گسترده‌ای در مورد تغذیه با شیر مادر منتشر شده است. تأثیر اعجاب انگیز تغذیه با شیر مادر بر سلامت مادر و کودک، رشد و بقای کودک، کاهش مرگ و میر، ارضای نیازهای عاطفی کودک، احساس امنیت او و نیز صرفه جویی اقتصادی در بعد خانواده و در بعد کشوری، سازمانهای بین‌المللی را بر آن داشته که با مشورت و جلسه‌های متعدد و از راههای گوناگون، برای ترویج تغذیه با شیر مادر تلاش کنند. (11)

سازمان جهانی بهداشت و یونیسف، تغذیه انحصاری شیرخواران با شیر مادر را برای مدت 6 ماه توصیه می‌کنند. به این معنی که در 6 ماه اول زندگی، نوزادان فقط از شیر مادر تغذیه شوند و حتی آب و یا مایع دیگری به آنها داده نشود. (21) اما در سراسر جهان تعداد معدودی از نوزادان برای بیش از چند هفته اول به طور انحصاری با شیر مادر تغذیه می‌شوند. (88)

در این پایان نامه، به منظور بررسی عملکرد پزشکان متخصص و ماما در مواجهه با کاهش شیر مادران تحقیق صورت گرفته است. در بررسی آماری با  200 پزشک متخصص و ماما در چهار بخش تهران و شهرستان کرج مصاحبه انجام شده است به منظور اینکه مشخص گردد که در جهت افزایش شیر مادران، کدامیک از دو داروی شیرافزا (گیاهی) و یا متوکلوپرامید (شیمیایی) را تجویز می‌کنند و علت چیست؟

بررسی نتایج حاصل از تحقیق نشان داده که کلیّه پزشکان، در درجه اول به موارد طبیعی از جمله تغذیه کامل و کافی مادر شیرده، آرامش روحی و حمایت عاطفی او از طرف خانواده و شیردهی مکرّر نوزاد اشاره نموده اند. 66 درصد پزشکان، قطره گیاهی شیر افزا را توصیه کرده اند، 5/16 درصد نیز قرص (یا قطره) متوکلوپرامید را تجویز کرده و 5/15 درصد فقط به رعایت موارد طبیعی مذکور اشاره داشته اند و هیچ دارویی توصیه نکرده اند.

این نتایج در کل بیانگر این است که اکثر پزشکان ترجیح می‌دهند تا حدّ ممکن داروی شیمیایی تجویز نکنند. به جهت بررسی ارتباط دیدگاه پزشکان در زمینه تجویز با تخصص آنها، از روش آماری مجذور خی استفاده شد. نتایج نشان داد که دیدگاه پزشکان در رابطه با تجویز دارو ارتباطی با نوع تخصّص آنها ندارد و صرفنظر از اینکه متخصص اطفال یا متخصص زنان – زایمان و یا ماما باشند، از تجویز داروی شیمیایی تا آنجا که مقدور است، خودداری می‌نمایند و جامعه متخصص کشور ما (صرفنظر از نوع تخصص) در جهت کمک به افزایش شیر مادر، همچنان گرایش بیشتری به فرآورده‌های گیاهی دارند.


«مقدمه»

کلیه سازمانهای مهم ملی و بین‌المللی بهداشت و گروههایی که با تغذیه مادر و کودک سر و کار دارند، تغذیه با شیر مادر را برای نوزادانی که به موقع متولد شده اند[1]، ‌توصیه می‌کنند. دلیل این امر آن است که شیر مادر بهترین انتخاب برای شیردهی نوزاد است و حاوی حدود 200 ماده می‌باشد که توسط غدد شیری در پاسخ به تقاضای نوزاد و مکیدن او تولید می‌شود. (13)

در مهر ماه سال 1369 در محل سازمان ملل متحد، ترویج تغذیه با شیر مادر به عنوان یکی از اهداف مهم به تصویب رسید. سپس در مرداد ماه سال 1370 در ایتالیا برنامه‌ای تدوین گردید مبنی بر اینکه مادران شیرده باید بتوانند تا 6 ماهگی نوزاد را فقط با شیر خود و بعد به همراه تغذیه کمکی تا 2 سالگی شیر دهند. (11) در این رابطه، توصیه آکادمی کودکان امریکا این است که نوزادان باید به مدت 4 تا 6 ماه فقط از شیر مادر تغذیه شوند. (13)

مطالعات پزشکی فراوان بر روی شیر مادر، نشان داده است که در طی زمان شیردهی، ترکیب شیر لحظه به لحظه تغییر می‌کند. این تغییر متناسب با نیاز نوزاد و به منظور تغذیه ایده‌آل او در جهت رشد و تکامل است و هرگز دو مادر، شیر با کیفیت یکسان تولید نمی‌کنند. (13)

با گذشت زمان و صنعتی شدن جوامع، تعداد قابل توجّهی از مادران، تمایلی به شیردهی ندارند، یا به دلایل مختلف از جمله اشتغال و تحصیل و در نتیجه عدم حضور در منزل به منظور شیردهی و از طرفی به دلیل مشکلات روحی و جسمی، فرزندان از نعمت شیر مادر محروم می‌شوند. (21)

آخرین آمار منتشر شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از کل کشور (مهر ماه سال 1379)، نشان می‌دهد که تغذیه انحصاری با شیر مادر تا 6 ماهگی در کل کشور 1/44 درصد بوده است. همچنین این رقم در استان تهران (جدا از شهر تهران) 8/38 درصد می‌باشد. در شهر تهران نیز این بررسی، عدد 1/38 درصد را نشان می‌دهد که متأسّفانه نتایج مذکور چه در کل کشور و چه در استان تهران و شهر تهران، رضایت بخش نیست و هنوز آگاهی مادران از ضرورت تغذیه انحصاری با شیر مادر کافی نیست. (22)

حل این مشکل نیازمند افزایش آگاهی عمومی خانواده‌ها و نیز بالا بردن دانش تخصصی پزشکان، داروسازان به عنوان مشاور پزشک و راهنمای بیمار،‌ کارشناسان تغذیه و بالاخره ماماها و فراهم آوردن شرایطی برای مادران است که شیر کافی برای شیردهی داشته باشند و بتوانند تغذیه انحصاری کودک را ادامه دهند. به همین منظور تحقیقی صورت گرفت و 200 پزشک (76 نفر متخصص اطفال – 92 نفر متخصص زنان - زایمان و 32 نفر ماما) در سطح شهر تهران (شمال – جنوب – شرق و غرب) و کرج بزرگ ملاقات گردیدند، به منظور تعیین اینکه 1- در مواجهه با مادران شیرده با شیر کم چه پیشنهاد می‌کنند؟ 2- کدامیک از دو داروی شیرافزا (گیاهی) و متوکلوپرامید (شیمیایی) را جهت افزایش شیر مادران تجویز می‌کنند؟

البته تحقیقاتی در بعضی شهرهای ایران صورت گرفته است از جمله:

تعیین درصد شیرخواران مصرف کننده شیر خشک و عوامل مؤثر در استفاده از آن نزد شیر خواران مناطق شهری و روستایی شهرستان تاکستان از استان قزوین (سال 1377). بررسی عوامل مؤثر بر تغذیه با شیر مادر در مادران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی – درمانی شهر تبریز (74-1373).

بررسی طول مدت شیردهی و علل قطع زودرس شیر مادر در زنان ساکن تهران (1368). نیز تحقیقی با عنوان بررسی و شناخت برخی از ویژگیهای بیوشیمیایی شیر مادران ایران و نیز بررسی وضعیت رشد و نقش تغذیه با شیر مادر در کودکان صورت گرفته است.

با بررسی که در مورد انجمن‌های فعّال در کل کشور انجام شد، مشخص گردید که در حال حاضر یک انجمن غیر دولتی (N.G.O) در تهران با نام انجمن حمایت از شیر مادر[2] مشغول به کار است. البته یک انجمن به نام انجمن تنظیم خانواده[3] نیز در تهران وجود دارد که به صورت محدود در مورد شیر مادر برنامه دارد. در هیچ شهر دیگری در ایران، انجمن حمایت از شیر مادر تشکیل نشده است. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخش بهداشت خانواده[4] نیز در این زمینه فعالیت دارد.

 

فهرست مطالب


چکیده


مقدمه


فصل اول: کلیات


1-1- آناتومی پستان

1

1-2- بافت شناسی پستان

5

1-3- فیزیولوژی پستان

10

1-4- تاریخچه کشف هورمون پرولاکتین و شرح اعمال آن در شیردهی از دیدگاه بیولوژی سلولی

13

الف- تاریخچه کشف پرولاکتین

13

ب- مهار عمل پرولاکتین

14

ج- محرکهای پرولاکتین

14

د- اعمال پرولاکتین از دیدگاه بیولوژی سلولی

14

هـ ارزیابی پرولاکتین

15

و- نقش پرولاکتین در لاکتوژنز

15

1-5 شیر مادر، محتویات و فواید آن

16

الف- آغوز (کلستروم)

16

ب- بررسی تفاوت آغوز و شیر موقتی

17

ج- محتویات و فواید شیر مادر

17

1-6- تغذیه با شیر مادر

19

الف- ناکافی بودن شیر مادر

20

ب- موارد قابل توجه در طی شیردهی

22

ج- جلوگیری از بارداری در زمان شیردهی

24

د- از شیرگیری

25

1-7- اثرات شیر مادر بر سیستم‌های گوناگون بدن نوزاد

25

الف- تأثیر شیر مادر بر استخوان سازی نوزاد

25

ب- تأثیر شیر مادر بر رشد و تکامل سیستم عصبی نوزاد

26

ج- تأثیر شیر مادر بر سیستم ایمنی نوزاد و حمایت ایمونولوژیک غیر قابل جایگزینی آن

26

د- تأثیر شیر مادر بر تعادل وزن، قد و رشد نوزاد

27

هـ تأثیر شیر مادر بر سیستم تنفسی نوزاد

27

و- تأثیر شیر مادر بر سیستم قلب و عروق نوزاد در سالهای آتی زندگی

28

ز- تأثیر شیر مادر بر سیستم گوارشی نوزاد

28

ح- تأثیر شیر مادر بر سیستم شنوایی نوزاد

28

ط- تأثیر شیر مادر بر کاهش میزان کم خونی نوزاد

29

ی- تأثیر شیر مادر در پیشگیری از دیابت نوع 2

29

ک- تأثیر تغذیه با شیر مادر بر مننژیت ناشی از هموفیلوس آنفلوآنزا

29

1-8- فواید شیردهی بر مادر شیرده

29

1-9- مقایسه محتوای شیر مادر با شیر گاو

30

1-10- محتوای شیر خشک و مضرات آن در مقایسه با شیر مادر

31

1-11- خطرات شیرخشک

34

1-12- موارد منع شیردهی

34

1-13- مادران شیرده شاغل

35

1-14- تأثیر الکل بر شیردهی

36

1-15- تأثیر سیگار بر شیردهی

38

1-16- بیماریهای پستان

39

1-16-1- ناهنجاریهای رشد پستان

39

1-16-2- ترشّحات غیر طبیعی پستان

39

1-16-3- غدد پستان

40

1-16-4- ترک و زخم نوک پستان، راههای پیشگیری و درمان

42

1-16-5- پدیده رینود

43

1-16-6- حساسیت موضعی پستان

44

1-16-7- تورم و پرخونی پستان

45

1-16-8- التهاب پستان

46

1-16-9- آبسه پستان

46

1-17- شیردهی و داروها

46

1-17-1- فاکتورهای مؤثر در ترشّح دارو و ورود آن به داخل شیر

47

1-17-2- مکانیزم انتقال داروها به داخل شیر

48

1-17-3- دسته داروها بر حسب مضر یا بی ضرر بودن در طی شیردهی

48

1-17-3-1- دسته داروهای بی‌ضرر در طی شیردهی

48

1-17-3-2- دسته داروهایی که در طی شیردهی کمتر ایمن هستند

51

1-17-3-3- دسته داروهایی که در طی شیردهی خطرناک هستند

52

1-17-4- موارد قابل ذکر در مورد مصرف داروها در طی شیردهی

53

1-17-5- دم کرده‌های گیاهی بی‌ضرر در طی شیردهی

54

1-17-6- اشعه X و اسکن‌ها در طی شیردهی

65

فصل دوم: محرکهای شیردهی (گیاهی و شیمیایی)


2-1- گیاهان داروئی محرک شیردهی

66

2-2- قطره گیاهی شیرافزا

81

2-2-1- مواد مؤثره گیاهان موجود در قطره شیرافزا

81

2-2-2- فارماکولوژی

82

2-3- محرکهای شیمیایی: داروهای محرک شیردهی

93

2-3-1- متوکلوپرامید، دارویی با عارضه جانبی شیرافزایی

93

فصل سوم: بررسی آماری و نتایج


3-1- مطالب جمع‌آوری شده حاصل از نظریات 200 پزشک (متخصص زنان، اطفال و ماما)

100

3-1-1- بررسی معیارهای پزشکان در مورد سنجش کافی بودن میزان شیر مادر

100

3-1-2- بررسی علل ناکافی بودن میزان شیر مادر

100

3-1-3- موارد ذکر شده به منظور افزایش شیردهی در درجه اول

100

3-1-4- بررسی آمار بدست آمده از پزشکان (بر حسب درصد)

101

3-1-5- علل تجویز فرآورده های خوراکی متوکلوپرامید

101

3-1-6- علل تجویز قطره شیر افزا

101

3-1-7- علل عدم تجویز فرآورده های خوراکی متوکلوپرامید توسط آن دسته از پزشکان که آنرا تجویز نمی‌کنند

101

3-1-8- علل عدم تجویز قطره شیرافزا توسط آن دسته از پزشکان که آنرا تجویز نمی‌کنند

102

3-1-9- سایر موارد دارویی تجویز شده به منظور افزایش شیر مادر

102

3-2- ترسیم نتایج حاصل به صورت جدول و نمودار ستونی

103

3-3- استفاده از روش آماری مجذور خی

104

3-4- آزمون فرض صفر و مقابل و ترسیم جدول فراوانی‌های مورد انتظار بر اساس آن

104

3-5- فرمول مجذور خی و محاسبات

105

فصل چهارم


بحث و نتیجه‌گیری

106

خلاصه انگلیسی

108

فصل پنجم: مراجع

فهرست اشکال

شماره شکل

 

                        عنوان

صفحه

شکل 1-1

ساختمان پستان در زن

4

شکل 1-2

مسیرهای اصلی تخلیه لنفاوی پستان

4

شکل 1-3

نمونه یک سلول آلوئولی غدد پستانی با سلولهای میواپی تلیال قابل انقباض

9

شکل 1-4

ترشّح اجزای شیر توسط سلول اپی تلیوم آلوئولار و عبور داروها به داخل و خارج آن

50

شکل 2-1

Foeniculum   vulgare

83

شکل 2-2

Carum   carvi

84

شکل 2-3

Anethum   graveolens

85

شکل 2-4

Trigonella   foenum-graecum

86

شکل 2-5

Ocimum   basilicum

87

شکل 2-6

Urtica   dioica

88

شکل 2-7

Coriandrum   sativum

89

شکل 2-8

Daucus  carota

90

شکل 2-9

Linum   usitatissimum

91

شکل 2-10

Cnicus   benedictus

92




[1]- Full term

[2]- «انجمن حمایت از شیر مادر»: تهران – خ ولی عصر – بالاتر از م ولی عصر – کوچه دانش کیان – پلاک 24

[3]- «انجمن تنظیم خانواده» : تهران – میدان محسنی

[4]- «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی»: تهران – خیابان جمهوری – تقاطع حافظ

دانلود بررسی علمی شیر مادر و مقایسه آماری داروی متوکلوپرامید و قطره گیاهی شیرافزا در تحریک ترشح شیر

  • آرزو فرشته
  • ۰
  • ۰
دسته بندی پزشکی
فرمت فایل ppt
حجم فایل 1428 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 32

نوع فایل: پاورپوینت (قابل ویرایش)

 قسمتی از متن پاورپوینت :

 

تعداد اسلاید : 32 صفحه

عوامل سلولی موجود در شیر مادر

1- گلبول های سفید:
گلبول های سفید که در1ccکلستروم 10 1 گلبول سفید وجود دارد که 20 تا 30 % آنها T و Bلنفوسیت هستند و 40 تا 60 % آنها نوتروفیل بوده و بقیه ماکروفاژها هستند که موجب ترشح لیزوزیم- لاکتوفرین –انترفرون و S.I.G.A میباشد. 2- ایمنوگلوبولین ها: 1- انواع ایمنوگلبولین ها به مقدار زیاد در شیرمادر و کلستروم وجود دارند بطوریکه میزان آنها در شیر مادر از سرم بیشتر است( نسبت 3 )
2
2- میزان IGA کلستروم تا 20 برابر میزان آن در خون مادر است
3- میزان SIGA 1234میلی گرم در صد
4- میزان IGM61 میلی گرم در صد
5- میزان IGA 10 میلی گرم در صد
ظرف روزها ی بعد از تولد کاهش می یابد.
مهم ترین نقش ایمنی بخش کلستروم ناشی ازSIGAاست این ایمنوگلوبولین در مجاورت آنزیم های گوارشی تخریب نمی شود و از آنجا که مخاط های نوزاد در هفته های اول زندگی قادر به ترشح SIGA نیست وجود این ایمنوگلوبولین در شیر مادر و انتقال آن به نوزاد و برای سلامت مخاط های دستگاه گوارش نوزاد و برای حفاظت در مقابل میکروارگانیسم های مختلف از جمله E.coliسالمونلا – شیگلا- استرپتوکوک – استافیلو کوک – پنوموکوک – روتاویروس وویروس پولیو با اهمیت است .
SIGA در 6-4 هفته اول تولد در روده تولید و در شیر مادرخواران در روده آنها وجود دارند.
3- لیزوزم Kysozom: یک آنزیم شناخته شده ضد میکروب است و میزان آن در شیر مادر تا 500 برابر شیر گاو است – بطوراختصاصی روی میکروب ها E.coli- سالمونلا و شیگلا و بسیاری از ویروس ها موثر است . میزان آن در طول شیردهی افزایش می یابد و حداکثر آن حوالی 6 ماهگی است – عمل آن تجزیه و تخریب جدار سلولی باکتری است .
4- لاکتوفرین : یک گیکوپروتئین است بمقدار زیاد در شیر مادر وجود دارد و شیر گاو ندارد.
اثرات لاکتوفرین : 1- اثر باکتریو استاتیک روی E.coli
2- اثر باکتریواستاتیک روی استرپتوکوک موتان / کرم خوردگی دندان/
3- اثر باکتریو استاتیک روی کاندیداآلبیکانس
لاکتوفرین با کمک SIGAیک عامل فعال بر علیه E.coliاست.
اگر لاکتوفرین با آهن اشباع شود از میزان ایمنی بخش آن کاسته میشود به همین دلیل در صورتی که نیاز به آهن نباشد نباید در شیر مادر خوار تجویز شود . 5- فاکتور بیفیدوس: یک پلی ساکارید محتوی ازت است و دارای خواص زیر می باشد.
1- موجب رشد لاکتوباسیکوس در روده می شود و تولید اسیدلاکتیک می کند و PHمحیط روده را کاهش می دهد.
2- سبب ایجاد PHاسیدی در روده و موجب مهار رشد میکروب ها در کودکانی که شیر گاو می خورند روده آنها با میکروب های بیماری زا گلونیزه می شود .
3- بالا بودن لاکتوز شیر مادر و PHاسیدی موجب تشدید فعالیت فاکتور بیفیدوس می شود. 6- اختصاصات ضد آلرژی : در شیر خوارانی که از شیر گاو تغذیه می کنند شیوع آلرژی به پروتئین شیر گاو بیشتر است و در حدود 7% می باشد و اگر سابقه فامیلی نیز وجود داشته باشد شیوع بیشتر است. پروتئین های مسئول آلرژی عبارتند از : 1- کازئین
2- لاکتالبومین
3- لاکتوگلوبولین
4- آلبومین سرم گاو
هنوز آلرژی به شیر مادر در دنیا گزارش نشده است.
در شیر خشک علیرغم کاهش میزان مواد آلرژی زا با توجه به مقدار زیاد خورده شده باز هم آلرژی مشاهده می شود. 7- سایر عوامل ایمنی زا : در کلستروم شیر مادر عوامل ایمنی بخش زیادی وجود دارد که با پیشرفت تکنولوژی پیوسته به وجود آنها پی برده می شود در حال حاضر آنتی بادی ها ی اختصاصی بر علیه :
کوکساکی - اکو - پولیو – انواع استافیلوکوک – شیگلا – سالمونلا – کلستریدیوم تتانی – دیفتری – پنوموکوک – وبا – E.coli- در شیر مادر مشخص شده است . اثرات پیشگیری کننده و درمانی شیر مادر در مورد N.E.Cبه اثبات رسیده است . 8- کمپلمان : با غلظتی برابر سرم در آغوز وجود دارد ولی بتدریج کاهش یافته بطوریکه در شیر رسیده به میزان 5% تا 10% میزان سرمی می رسد ایمنوگلبولین های موجود در شیر مادر فعال کننده C3هستند .
Epithelial Growth Facto

 


توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.

دانلود پاورپوینت عوامل سلولی موجود در شیر مادر

  • آرزو فرشته
  • ۰
  • ۰
دسته بندی پاورپوینت
فرمت فایل ppt
حجم فایل 388 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 13

نوع فایل: پاورپوینت (قابل ویرایش)

 قسمتی از متن پاورپوینت :

 

تعداد اسلاید : 13 صفحه

راه های افزایش شیر ماد و علت کم بودن شیر مادر بسم الله الرحمن الرحیم علل ناکافی بودن شیر مادر راههای افزایش شیر مادر قرآن کریم : مادرانی که بخواهند شیر دادن را به کودکان خویش تمام کنند دو سال شیر دهند (آیه 233 سوره مبارکه بقره) پیامبر اکرم (ص) : برای شیر خوار هیچ غذایی بهتر از شیر مادرش نیست. حضرت امام صادق (ع) : زن در دوران حاملگی وشیر دهی اجر مجاهدت در راه خدا را دارد واگر دراین زمان بمیرد اجر شهید را عدم کفایت شیر مادر
تحقیقات گوناگون وازجمله بررسی در سطح کشور خودمان حکایت ازاین دارد:1- اکثریت عظیمی از کودکان محروم از شیر مادر بدلیل ناکافی تشخیص دادن شیر مادر است. مسئله ناکافی بودن شیر مادر را بنام سندرم ناکافی بودن شیر مادر یا Insufficient Milk Sy نامیده
میشودکه توسط بعضی آنرا نامگذاری شده به دو دسته تقسیم شده است : دسته اول :1- مبنای تشخیص نا کافی بودن شیر مادر تصور وبرداشت مادر واطرافیان او است در حالی که فرزندش از رشد مََناسبی برخوردار است که اکثریت عظیمی از مادران را در بر دارد.علل پیدایش این ذهنیت انتظار مادران از فرزندانشان نظیر کودکانی که از شیر مصنوعی تغذیه می کنند با
فواصل زیاد یعنی 4 ساعت فاصله دو شیر باشد ولی شیر مادر سهل الهضم ودر نتیجه شیر خوار زود گرسنه
میشودپس زود به زود خوردن شیر مادر را به حساب عدم کیفیت حجم شیر خود ویا احیانا“ رقیق ونامناسب
بودن کیفیت آن می گذارند بعضی از مادران چون ظاهر شیر مادر بخصوص قسمت اول شیر ForeMilk
آبکی از شیر مصنوعی به نظر می رسد لذا اشتباها“ شیر خودرا نامناسب وناکافی تصور میکنند. برخی بیدار شدن مکرر شیر خوار وتمایل وی به تغذیه ومکیدن مکرر پستان مادر وبخصوص در ساعات
شب دلیل دیگر بر ناکافی بودن شیر خود تلقی می کنند.

پاره ای از مادران : گریه های مکرر وبیقراری شیر خوار را ناشی از کم بودن وناسازگاری بودنشیر خود تصور می کنند.بعضی از مادران :احتقان وبزرگ شدن پستانها را که بطور طبیعی حدود 48 ساعت پس از وضع حمل
ظاهر می شود تماما“ به حساب زیاد شدن حجم شیر خود می گذارند وچون پس از 48 ساعت این احتقان
واحساس پری از بین می رود که ناشی از کاهش حجم شیر خود تصور می کنند. بعضی از مادران کمتر
خوابیدن و مکیدن مکرر دست های خود را ناشی از گرسنگی درنتیجه ناکافی بودن شیر خود می دانند عده ای چون مثل سابق شیر جاری نمی شود ویا احساس رگ کردن پستان های خود نمی کنند دلیل برناکافی
بودن شیر خود می دانند بعضیچون مثل سابق نمی توانند پستان خود را بدوشند ناشی از کاهش شیر خود
وناکافی بودن آن می دانند. پار های احساس کوچک شدن پستان خود می کنند واین امر عدم کفایت شیر خود می دانند.پس برای رد این ادعاها لازم است شیر خواررا منظما“ وزن وبا ترسیم منحنی رشد وارائه آن به مادر وی را از کفایت حجم وکیفیت شیرش مطمئن کرد در غیر اینصورت اضطراب و نگرانی بیش از حد مادر ممکن است موجب رگ نکردن پستان ودر نتیجه کاهش انتقال شیر به فرزند وی ونهایتا“ کاهش حجم شیر مادر گردد ویا ممکن است مادر از فرط نگرانی به استفاده از شیر مصنوعی وامثال آن متوصل شود که این خود موجب کاهش حجم شیر وی واز بین رفتن کوششهای مهم وپر ارزش همکاران مراکز بهداشت گردد ناکافی بودن واقعی شیر مادر در این دسته , شیر مادر واقعا“ برای تغذیه ورشد کودک کافی نیست. موارد واقعی ناکافی بودن شیر م

 


توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.

دانلود پاورپوینت راه های افزایش شیر مادر و علت کم بودن شیر مادر

  • آرزو فرشته
  • ۰
  • ۰
دسته بندی مامایی
فرمت فایل ppt
حجم فایل 8964 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 140

روشهای پیشگیری از بارداری

.1روشهای طبیعی
.2روشهای طبی
.3روشهای مکانیکی
.4روشهای عقیم سازی (دائمی)
روشهای طبیعی
نزدیکی منقطع
دوره ی مطمئن:تقویم  

دمای پایه   

موکوس سرویکس

شیردهی
روش نزدیکی منقطع
معایب
.1ناتمام ماندن عمل نزدیکی
.2میزان شکست عملی آن بسیار بالا است
.3عوارض روانی جسمانی
.4برای سنین جوانی واواخر دوره باروری مناسب نیست
 
 
140 اسلاید فایل پاورپوینت

دانلود دانلود پاورپوینت روشهای پیشگیری از بارداری

  • آرزو فرشته
  • ۰
  • ۰
دسته بندی مامایی
فرمت فایل ppt
حجم فایل 6883 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 35

عوامل مؤثر بر تعیین جنسیت (پسر شدن) جنین

—اولین و اصلی ترین عالم، خدا و اراده خداوند است، که محیط بر تمام عوامل است و چنانچه او بخواهد با عوامل دیگر که به عنوان وسیله ای برای ظهور خواست خداوند هستند امر مربوطه حاصل می شود.
—
وظایف مرد (سه تا چهار ماه) قبل از نزدیکی (مجامعت)
—1) پیش بینی وضعیت خانواده از نظر ثبات در کار ـ محل زندگی ـ مسافرت و احتمال بیماری.
—لازم است موقعی شروع به انجام برنامه کنند که حالت ثابت و یکنواختی در زندگی حاکم باشد. هر گونه تغییر می تواند باعث برهم زدن نظم و اخلال در برنامه شود.
—2) مصرف غذاهای طبیعی ـ سالم و با طبعیت گرم مثل خرما ـ مغز گردو ـ حلوا ـ آب نبات سرد به صورت روزانه.
—3) کنترل رفتار خود از نظر ترک محرمات ـ نگاه ها و پرهیز از محرکهای جنسی (به هر شکل).
—4) پاک بودن و نیز وضو داشتن بطور دائم.
—5) منظم کردن نزدیکی ها در زمانهای دور از آزادسازی تخمک و نیز عادت کردن به استفاده از کاندوم. بهتر است در هر دوره حداکثر 3 بار نزدیکی صورت بگیرد ـ نعوظ کامل باشد و سعی در کنترل انزال بشود تا به صورت تقریباً ارادی زمان انزال منی قابل کنترل بشود.
—6) نزدیکی در روز آزادسازی تخمک با انجام دستورات لازمه یعنی استفاده از کاندوم، نعوظ کامل ـ انجام ملاعبه قبل از نزدیکی ـ کنترل زمان انزال منی بطوری که انزال منی پس از ارضای کامل زن صورت بگیرد – این نوع کار نوعی تمرین نزدیکی است برای آمادگی مرد جهت انجام نزدیکی هایی که پس از این 3 تا 4 ماه انجام می شود.
 
 
35 اسلاید فایل پاورپوینت

دانلود دانلود پاورپوینت چگونه دختر دار یا پسردار شویم

  • آرزو فرشته
  • ۰
  • ۰
دسته بندی مامایی
فرمت فایل rar
حجم فایل 536 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 7

ﭼﺴﺒﻨﺪﮔﯽ رﺣﻢ،ﻋﻠﻞ و راھﮑﺎرھﺎی درﻣﺎن
زﻧﺎن ﺑﻪ دﻟﯿﻞ ﺳﺎﺧﺘﺎر ﺑﺪﻧﯽ ﺧﺎﺻﯽ ﮐﻪ دارﻧﺪ،ﺑﺎﯾﺪ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﻣﺮاﻗﺐ ﺳﻼﻣﺖ ﺧﻮد ﺑﺎﺷﻨﺪ. ﻧﺎراﺣﺘﯽھﺎی زﻧﺎن از  ﺷﺎﯾﻊﺗﺮﯾﻦ ﻣﺸﮑﻼﺗﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ ﺟﺴﻢ زن را آزرده ﮐﻨﺪ ﺑﻨﺎﺑﺮاﯾﻦ ﺑﺎﯾﺪ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻋﻼﺋﻢ ھﺮﭼﻨﺪ ﮐﻮﭼﮏ  .ﺣﺴﺎس ﺑﻮد و ﺑﻪ ﻣﻮﻗﻊ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ رﻓﻊ آﻧﮫﺎ اﻗﺪام ﮐﺮد
رﺣﻢ ﺑﻪﻋﻨﻮان ﯾﮑﯽ از اﺟﺰای ﻣﮫﻢ دﺳﺘﮕﺎه ﺗﻨﺎﺳﻠﯽ زﻧﺎﻧﻪ ﮐﻪ ﺗﺨﻤﺪانھﺎ را درﺑﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ، ﻧﻘﺶ ﻣﮫﻤﯽ در ﺑﺎروری زﻧﺎن اﯾﻔﺎ ﻣﯽﮐﻨﺪ و ﮐﻮﭼﮏﺗﺮﯾﻦ ﻧﻘﺼﺎﻧﯽ در اﯾﻦ اﻧﺪام، اﺣﺘﻤﺎل ﻧﺎﺑﺎروری را ﺑﺮای آﻧﮫﺎ ﺑﻪﺑﺎر ﻣﯽآورد. اﯾﺠﺎد ھﺮ ﮔﻮﻧﻪ آﺳﯿﺐ،
زﺧﻢ ﯾﺎ ﻋﻔﻮﻧﺘﯽ در داﺧﻞ دﯾﻮاره رﺣﻢ ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ ﺑﮫﺎﻧﻪای ﺑﺮای آﻏﺎز ﭼﺴﺒﻨﺪﮔﯽ رﺣﻤﯽ ﺑﺎﺷﺪ. ﺑﻪ ﻋﺒﺎرﺗﯽ، ﭼﺴﺒﻨﺪﮔﯽ  .رﺣﻢ ﺑﻪ ﻣﻮﻗﻌﯿﺘﯽ اطﻼق ﻣﯽﺷﻮد ﮐﻪ در ﺑﺎﻓﺖ دﯾﻮاره ﭘﻮﺷﺸﯽ رﺣﻢ زﺧﻢھﺎﯾﯽ اﯾﺠﺎد ﻣﯽﺷﻮد

دانلود چسبندگی رحم و علل و راه های درمان

  • آرزو فرشته
  • ۰
  • ۰
دسته بندی مامایی
فرمت فایل doc
حجم فایل 52 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 22

*مقاله درمورد بیهوشی و بی حسی در زایمان*


1- شکل درد زایمانی

در طی فاز مخفی مرحلة اول زایمان درد به شکل درد خفیف یا کرامپ متوسط محدود به درماتومهای 11‎T و ­122‎T می‎باشد. با پیشرفت زایمان در فاز فعال مرحلة اول زمانی که انقباضات رحم شدت می‎یابد،‌ احساس و درک درد در درماتومهای ‎11­‎T و 12‎T شدت یافته به شکل تیزوکرامپی با انتشار به دو درماتوم مجاور یعنی 10‎T و 1‎L توصیف می‎گردد.

در اواخر ملحة اول و در مرحلة دوم زایمان، درد بطور شدیدتری در پرینه، قسمت  تحتانی ساکروم، مقعد و غالباً رانها احساس می‎شود.

2- اثرات درد زایمان در تنفس مادر

درد زایمان محرک قوی تنفسی است، سبب افزایش قابل توجه در حجم جاری و حجم دقیقه‎ای و افزایش بیشتر در ونتیلاسیون آلوئولی می‏شود. این هیپرونتیلاسیون منجر به کاهش ‎Paco از میزان نرمال حاملگی یعنی از ‎mmHg32 به حدود ‎mmHg30-16 می‎گردد و حتی گاهی به 15-10 میلی‎متر جیوه می‎رسد.

کاهش ‎2‎Paco با افزایش همزمان در ‎PH تا حدود 6/7-55/7 همراه است. با خاتمة هر انقباض و کاهش درد، تنفس دیگر توسط درد تحریک نمی‎شود و هیپوکاپنی موجود سبب هیپوونتیلاسیون در فاصلة‌ انقباضات می‎شود که این هیپوونتیلاسیون باعث 50-10 درصد کاهش در فشار اکسیژن شریانی (با میانگین 30-25 درصد) می‎شود. دریافت اپیوئید اثرات دپرسانت تنفسی آلکالوز را تشدید می‎کند. اگر 2‎Pao مادر به کمتر از 70 میلی‎متر جیوه برسد، اثرات زیانباری چون هیپوکسمی و کاهش ریت قلب در جنین مشاهده می‎شود.

3- اثرات نوروآندوکرین درد زایمان

درد و اضطراب در فاز فعال زایمان سبب افزایش در آزاد شدن اپی نفرین به میزان 600-300 درصد، نوراپی نفرین به میزان 400-200 درصد و افزایش تولید کوروتیزول به میزان 300-200 درصد می‎شود. میزان ‎ACTH و کورتیکواستروئیدها نیز افزایش می‎یابد. کاتکولامین‎ها برای تطابق نوزاد با محیط خارج رحمی، از جمله برای تولید و رهایی سورفاکتانت، جذب مایع ریه‎ها، هوموستازگلوکز، تغییرات قلبی ‎- عروقی و متابولیسم آب ضروری هستند. لکن تحریک سمپاتیک ناشی از درد منجر به افزایش فشارخون و تاکیکاردی می‎شود که در بیماران هیپرتانسیو و بیماران قلبی می‎تواند خطرناک باشد.

4- اثرات قلبی عروقی درد زایمان

برون ده قلبی در طی زایمان افزایش می‎یابد که قسمتی به عنوان افزایش فعالیت سمپاتیک توأم با درد ناشی از هر انقباض، اضطراب و درک زایمان و فعالیت فیزیکی زایمان بوده و قسمتی (حدود 30-20 درصد) به علت خروج 300-250 میلی‎لیتر خون از رحم و نیز افزایش بازگشت وریدی از لگن و اندام تحتانی به گردش خون مادری می‎باشد.

هر انقباض توأم با ‎mmHg30-20 افزایش در فشار خون سیستولیک و دیاستولیک است. تمامی اینها در بیماران هیپرتانسیو و قلبی بالقوه مضر و خطرناک می‎باشند.

5- اثرات درد زایمان در جنین

در طی فاز زایمانی کاهش متناوب در جریان خون جفتی ناشی از انقباضات شدید، منجر به کاهش موقت در تبادل گازی جفت می‎شود. این اختلال با هیپرونتلاسیون ناشی از درد تشدید می‎شود. هیپرونتیلاسیون منجر به آلکالوز تنفسی و عوارض زیر می‎شود:

1- شیفت منحنی تجزی اکسی هموگلوبین مادر به چپ سبب میل بیشتر اکسیژن برای چسبندگی به هموگلوبین[1] شده و براحتی از آن آزاد نمی‎گردد بنابراین انتقال اکسیژن از مادر به جنین کاهش می‎یابد.

2- کاهش جریان خون رحم ناشی از آزاد شدن نور اپی نفرین و کورتیزول که این نیز سبب می‎شود اکسیژن کمتری در اختیار جنین قرار گیرد.

3- هیپوکسمی مادر در فواصل انقباضات به علت هیپوونتیلاسیون ناشی از آلکالوز، تغییرات فوق در فازهای هیپرونتیلاسیون و هیپرونتیلاسیون مادر منجر به تغییرات ریت قلبی جنین در این فواصل می‎شود. مطالعات نشان داده‎اند که در مادرانی که اضطراب و درد دارند شیوع اشکال غیرطبیعی ریت قلب جنین بالاتر بوده و نوزادان متولد شده، نمرة آپگار دقیقة اول و پنجم کمتری دارند. تحت شرایط نرمال زایمان و در جنین‎های نرمال این تغییرات موقت بخوبی تحمل می‎شود اما در نوزادانی که در معرض ریسک قرار دارند (مثلاً در پره اکلامپسی، بیماری قلبی یا دیابت) کاهش انتقال اکسیژن و دی‎اکسید کربن ناشی از درد بسیار مهم بودهو می‎تواند عوارض پری ناتال ایجاد کرده و حتی منجر به مرگ جنین شود.

با توجه به مسائل فوق‎الذکر صرفنظر از دلایل انسانی تسکین درد، اثرات زیانبار درد شدید زایمانی بر روی مادر و جنین بویژه در مادران مسئله‎دار و جنین‎های در معرض خطر، ایجاد بیدردی در زایمان را ایجاب می‎کند. در واقع در چنین مواردی زایمان بیدرد منافع واضح برای مادر و جنین دارد.

6- هوشبرهای استنشاقی

نیتروس اکساید (‎O2N)، از جفت به سهولت عبور می‎کند. دوز مناسب آن در مادر اثر سویی نداردت اما گفته می‎شود که هر قدر طول مدت بیهوشی با ‎O2‎N بیشتر باشد. نوزاد متولد شده بیشتر تحت تأثیر دارو واقع شده، بیهوش خواهد بود. لذا باید مدت بیهوشی تا خروج جنین تا حد امکان کوتاه باشد. به این منظور باید اینداکشن بیهوشی زمانی انجام شود که بیمار و جراح کاملاً آماده باشند.

هوشبرهای تبخیری که در عمل جراحی سزارین کاربرد دارند هالوتان، انفلوران و ایزوفلوران می‎باشند که با غلظت کم بکار می‎روند. عبور این هوشبرها از جفت وابسته به دوز و زمان می‎باشد بنابراین اگر زمان اینداکشن بیهوشی تا تولد بچه طولانی نشود و دوز مناسب تجویز شود، بعید به نظر می‎رسد که این داروها اثرات شدید یا طولانی مدت روی جنین داشته باشند. با کاربرد این داروها بیاد آوردن[2] و بیداری[3] مادر در حین عمل کاهش یافته، نیاز به ‎O2N را کاهش داده، لذا غلظت بالاتری از اکسیژن می‎توان به مادر داد. عیب این هوشبرها ایجاد شلی وابسته به دوز در تون عضله رحم و امکان خونریزی بعد از عمل در مادر است که البته در دوزهای پایین یعنی با غلظت هالوتان 5/0 درصد، انفلوران 1-5/0 درصد و ایزوفلوران 75/0 درصد این خونریزی ایجاد نشدهو در این دوزهای کم رحم در دورة بلافاصله بعد از عمل به اثرات تحریکی اکسی توسین حساس بوده و به خوبی پاسخ می‎دهد.



[1] - affinity

[2] - Recall

[3] - awareness

دانلود مقاله درمورد بیهوشی و بی حسی در زایمان

  • آرزو فرشته
  • ۰
  • ۰
دسته بندی مامایی
فرمت فایل doc
حجم فایل 6444 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 121

روش شیر دادن به نوزاد


از قرار معلوم، پژوهشگران هر روز به کشف تازه ای در مورد فواید شیر دادن از سینه نایل می شوند. آنان متوجه شده اند بچه هایی که از شیشه شیر می خورند، دچار خُرخُر می شوند.البته این موضوع آن قدر احمقانه نیست که به نظر می رسد. به ظاهر نوک پستانکهای سخت و زِبر به دهان بچه بیش از نوک پستان نرم مادر آسیب می رساند و شکل جدید می تواند سبب خرپف و در برخی از بچه ها، موجب کج شدن دندان شود.

     شیر مادر مایعی حیاتی است شامل پادتنها، هورمونها و بسیاری مواد مفید دیگر که به تازگی به کیفیت آن پی برده اند؛ موادی که هرگز در شیر خشک نمی توان یافت. شیر مادر مرتب در حال تغییر است و موجب رشد جسمی و ذهنی بچه در مواقع معین          می شود. برای نمونه، نوزاد، به هنگام تولد، دستگاه ایمنی رشد نیافته ای دارد. در مقابل پادتنهایی که بدن نوزاد می سازد، با جرمهای خاصی که کودک با آن در تماس است مقابله می کند. این پادتنها به وسیله شیر مادر به بچه می رسد. به همین دلیل احتمال بیمار شدن بچه هایی که با شیشه شیر می خورند، به مراتب بیشتر است.

     تاکنون هیچ کس فرمول شیر مادر را که ترکیبی است پیچیده، تغییرپذیر، حیات بخش و مرکب از 300 نوع مختلف مواد سودمند کشف نکرده است. شیر خشک موجود در سوپر مارکتها از شیرگاو تغییر شکل یافته و خشک شده درست شده است. زمانی که مواد تازه ای در شیر مادر کشف می شود، تولیدکنندگان ممکن است تعدادی را به طور مصنوعی تهیه و به شیر خشک اضافه کنند، ولی تنها با اضافه کردن آن ماده تضمینی وجود ندارد که شیر به دست آمده نظیر شیر مادر عمل کند. برای نمونه، تولیدکنندگان، آهنی بیش از مقدار موجود در شیر مادر به شیر خشک اضافه می کنند، ولی چون این آهن به شکلی است که جذب آن به دشواری امکان دارد، اکثر آن دفع می شود. لازم است مقدار بیشتری افزوده شود تا نیاز واقعی بچه تأمین گردد.

     پروتئینهای موجود در شیر گاو شبیه پروتئینهای موجود در شیر مادر نیست، ولی برای رشد گوساله ماده ای است بسیار مطلوب. اگرچه تولیدکنندگان شیر خشک شیر گاو را به گونه ای تغییر می دهند تا شبیه فرمول شیر مادر از آب در بیاید، پروتئینها هنوز تفاوت دارند و امکان دارد موجب حساسیتهایی از قبیل اگزما و خس خس سینه شود. بچه هایی که از شیر مادر تغذیه می کنند، احتمال این که عفونتهای دستگاه تنفسی یا خس خس سینه مبتلا شوند، به مراتب کم تر است. چنانچه شما یا خانواده ی همسرتان سابقه ی آلرژی، آسم یا اگزما دارند، مصرف شیر مادر کودک را از ابتلا به این بیماری مصون نگاه می دارد.

دانلود روش های شیر دادن نوزاد

  • آرزو فرشته
  • ۰
  • ۰
دسته بندی مامایی
فرمت فایل ppt
حجم فایل 2493 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 71

نوع فایل: پاورپوینت (قابل ویرایش)

 قسمتی از متن پاورپوینت :

 

تعداد اسلاید : 71 صفحه

یکی از اجزائ سه گانه تریاد مرگ و میرمادران است و همراه با خونریزی و عفونت مسئول قسمت اعظم موربیدیته ومرگ و میر مرتبط با حاملگی است.

امروزه از اصطلاح هیپرتانسیون حاملگی (GESTATIONAL HYPERTENSION)
برای توصیف هر گونه هیپرتانسیون مرتبط با حاملگی با شروع جدید (NEW-ONSET) در حاملگی استفاده می شود. اختلالات هیپر تانسیو حاملگی: هیپرتانسیون حاملگی
پره اکلامپسی
اکلامپسی
پره اکلامپسی افزوده شده بر هیپرتانسیون مزمن
هیپرتانسیون مزمن با هر اتیولوژی تقسیم بندی اختلالات هیپرتانسیو حاملگی: تشخیص اختلالات هیپرتانسیو فشار خون ثبت شده در شرایط صحیح ، بیش از 140 میلیمتر جیوه سیستولی یا بیش از 90 میلیمتر جیوه دیاستولی باشد.

برای توصیف فشار دیاستولی ، از صدای کورتکوف فاز V استفاده می شود.

در گذشته توصیه می شد از افزایش فشار خون سیستولی در حد 30 میلیمتر جیوه و یا افزایش فشار خون دیاستولی در حد 15 میلیمتر جیوه از سطح اواسط بارداری (حتی اگر مقدار مطلق ، کمتر از 140/90 باشد ) به عنوان معیار تشخیصی استفاده شود . امروزه دیگر از این معیار استفاده نمی شود تشخیص اختلالات هیپرتانسیو ادامه با وجود این ، زنانی که فشار خون سیستولی آنان به میزان 30 میلیمتر جیوه و فشار خون دیاستولی آنان به میزان 15 میلیمتر جیوه افزایش یافته است ، نیازمند نظارت و بررسی دقیقتری هستند ، چون در برخی از زنانی کهفشار خون آنان کمتر از 140/90 است ، تشنجهای اکلامتیک بوجود می آیند.
مفهوم هیپرتانسیون دلتا افزایش ناگهانی فشار خون در اواخر بارداری بطوری که فشار خون در محدوده طبیعی ( کمتر از 140/90)خواهد ماند . اینگونه فشار خون ها را فشار خون دلتا می گویند .برخی از زنان علیرغم نروموتانسیو بودن فشتار خون دچار تشنجات اکلامپتیک یا سندرم HELLP می شوند. افزایش فشار خون بدون پروتئین اوری و بعد از هفته 20 حاملگی که فشار خون /90140<یا مساوی میلی متر جیوه برسد و تا 12 هفته بعد زایمان به حد طبیعی برسد. پس تشخیص نهایی چند هفته بعد زایمان مطرح می شود.

در هیپر تانسیون حاملگی ممکن است نیمی از این زنان متعاقبا دچار سندرم پره اکلامپسی مانند سردرد٬ درداپی گاستر٬ پروتئینوری یا ترومبوسیتوپنی (کاهش پلاکت) شوند.

اگر فشار خون در نیمه دوم حاملگی به میزان قابل توجهی زیاد شود نباید دست نگه داشت زیرا 10% موارد تشنجهای اکلامپتیک قبل از شناسایی پروتئینوری آشکار رخ می دهند. پروتئینوری از نشانه های بدتر شدن بیماری است.
در صورتی که شواهد پره اکلامپسی پدیدار نشوند و فشار خون تا 12 هفته بعد از زایمان به حد طبیعی برسد هیپرتانسیون بارداری را تحت عنوان هیپرتانسیون گذرا طبقه بندی می کنند. هیپرتانسیون حاملگی نوعی سندرم اختصاصی حاملگی است که در آن به علت اسپاسم عروقی و فعال شدن اندوتلین٬ پرفوزیون اعضا کاهش می یابد.

پروتئینوری از نشانه های مهم پره اکلامپسی است که بصورت وجود 300 میلی گرم یا بیشتر پروتئین در ادرار 24ساعته یا وجود دائم 30 میلی گرم در دسی لیتر پروتئین (نتیجه 1+در تست نواری ادرار) در نمونه های تصادفی ادرار یا نسبت پروتئین به کراتینین 0/3 یا بیشتر در ادرار تعریف می شود.
ممکنست تعیین نسبت مقطعی پروتئین به کراتنین جایگزین مناسبی برای سنجش 24 ساعته باشد.

امروزه مشخص شده است که در برخی از زنان مبتلا به سندرم پره انلامپسی ، پروتئینوری آشکار جز ویژگیهای بیماری نیست. پره اکلامپسی: پره اکلامپسی: هیپرتانسیون و
پروتئینوری
مساوی یا بیش از 300میلی گرم در 24 ساعت ،یا
نسبت پروتئین به کراتنین مساوی یا بیش از 0/3 ، یا
نتیجه +1 پایدار در dipstick
یا
ترومبوسیتوپنی تعداد پلاکت کمتر از 100000 در میکرولیتر
نارسایی کلیوی میزان کراتنین بیش از1/1 میلی گرم در دسی لیتر یا دو برابر شدن حد پایه( در غیاب بیماری کلیوی)
درگیری کبد میزان AST و ALT دو برابر حد طبیعی

 


توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.

دانلود پاورپوینت اختلالات هیپر تانسیو حاملگی

  • آرزو فرشته
  • ۰
  • ۰
دسته بندی مامایی
فرمت فایل ppt
حجم فایل 418 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 23

نوع فایل: پاورپوینت (قابل ویرایش)

 قسمتی از متن پاورپوینت :

 

تعداد اسلاید : 23 صفحه

مراقبتهای پس از زایمان مراقبتهای پس از زایمان ساعات اول پس از زایمان (6 ساعت اول) مهمترین وخطرناکترین زمان برای مادر می باشد. در این مراقبت ها کنترل میزان خونریزی و علایم حیاتی مادر(فشارخون،دمای بدن، نبض و تنفس) اهمیت زیادی دارد.ارایه این مراقبتها به عهده پزشک یا ماما می باشد.
ترشحات پس از زایمان
کاهش وزن بدن پس از زایمان فشار زیادی به بدن وارد می کند. کم شدن 3 تا 4 کیلوگرم وزن جنین، 450 تا 900 گرم وزن جفت و حداقل 450 گرم وزن آب و مایع آمنیوتیک باعث کاهش حدود 5/5 کیلوگرم از وزن بدن دراکثر خانم ها می شود که خود تعادل فیزیکی بدن را بهم می زند.
درطول دوران بارداری سلول های بدن مقدار زیادی آب در خود نگه می دارند که پس از زایمان این میزان آب اضافی به شکل عرق و ادرار از بدن دفع می گردد. پس از زایمان تعریق شدت می یابد. حجم ادرار نیز به نحو شگرفی افزایش می یابد و به دو برابر میزان عادی می رسد. دراین زمان بعلت آنکه جدار مثانه کش آمده است قادر نیست بخوبی ادرار را تخلیه کند و بنابراین همواره احساس پری مثانه به مادر دست می دهد.


سایر مراقبتهای ضروری برای مادر عبارتند از:
تغذیه: رژیم غذایی مادران شیرده بعد از زایمان در مقایسه با غذای زنان باردار نیاز به کالری و پروتئین بیشتری دارد. زیرا باید پروتئین و کلسیم و سایر موادی که مادر در اثر شیردهی از دست می دهد تامین شود. ضمناً برای جلوگیری ازکم خونی و کمبود ویتامین ها مصرف روزانه یک قرص آهن و یک قرص مولتی ویتامین تا سه ماه پس از زایمان برای مادر تجویز می شود. خانم عزیز؛ بهتر است در زمان شیردهی از مصرف غذاهای نفاخ و حساسیت زا مثل گوجه فرنگی، پیاز، کلم، شکلات و ادویه جات خودداری نمائید.  مراقبت از نوک پستان: بعد از زایمان تغذیه نوزاد با شیر مادر بسیار اهمیت دارد. زیرا شیر مادر علاوه بر مزایای زیادی که دارد، احتیاجات تغذیه ای نوزاد را در 4 تا 6 ماه اول زندگی برطرف می کند. برای تغذیه نوزاد با شیر مادر، لازم است مراقبت مناسب از پستان مادر بعمل آید. بدین منظور خانم شیرده باید نوک پستان را کاملاً تمیز نگه دارد. البته شستن نوک پستان در هر بار تغذیه نوزاد و همچنین استفاده از صابون توصیه نمی شود، فقط کافی است خانمهای شیرده پستان های خود را یک بار در روز شسته و اجازه دهند تا در معرض هوا خشک شود. در بعضی از مادران شیرده به دلیل وضعیت نادرست شیردهی و درحالتی که شیرخوار به قدر کافی از هاله پستان را در دهان قرار نداده و فقط نوک پستان را می مکد، نوک پستان زخم می شود. مادر می تواند برای کمک به بهبود زخم یا شقاق نوک پستان، بعد از تغذیه نوزاد یک قطره از شیرخود را روی نوک و هاله پستان قرار دهد. در روزهای اول بعد از زایمان که شیر در پستان ها ترشح می شود، پستان پرشیر، بزرگ، سفت و احتمالاً دردناک می شود. در این حالت نوزاد نمی تواند نوک پستان و هاله آن را در دهان خود قرارداده و به اندازه کافی شیربخورد، در چنین مواردی تخلیه شیر از پستان باعث نرم شدن آن می شود. بهترین اقدام مکیدن قوی شیرخوار است. بدین منظور مادر باید با یک حوله تمیز و گرم پستان خود را کمپرس کند یا دوش آبگرم بگیرد و پس از از ماساژ ملایم پستان، نوزاد خود را تغذیه نماید. اگر نوزاد قادر به مکیدن نباشد، مادر می تواند شیرخود را دوشیده و با فنجان و قاشق به شیرخوار بخوراند
گاهی با ورود میکروب به مجاری شیر، پستان دچار عفونت می شود. در اینگونه موارد قسمتی از پستان فوق العاده دردناک،متورم و قرمز شده که آنرا ماستیت گویند.

 


توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.

دانلود پاورپوینت مراقبتهای پس از زایمان

  • آرزو فرشته